Flåklypa på DVD

 Flåklypa Grand Prix
Flåklypa Grand Prix

Flåklypa Grand Prix ble første gang utgitt på DVD i 2001. I denne utgaven har vi imidlertid forbedret billedkvaliteten vesentlig. Ny teknikk og utrolig mye arbeid ligger bak denne utgivelsen. Filmen har derfor aldri tidligere vært vist med en slik stabilitet, skarphet og fargedybde! I motsetning til tidligere, er hver eneste scene i filmen manuelt tilpasset det nye bredformatet på TV, og enkelte utvalgte av dem er faktisk manuelt og artistisk utvidet for ikke å miste billedinformasjon. Lyden er også ytterligere bearbeidet i Dolby Digital 5.1. Fordi det kan ha historisk interesse, finnes også det originale lydsporet til filmen. Historien om sykkelreparatør Reodor Felgen og hans to gode venner og medhjelpere, optimisten Solan Gundersen og pessimisten Ludvig, har vært en kjent og kjær del av den norske kulturarven i over 30 år nå.

Deres mange og fantastiske opplevelser for å klare å bygge den unike Il Tempo Gigante, for ikke å snakke om det utrolig fartsfylte racerbilløpet, har vært en familiesamlende opplevelse for generasjoner. Opplev derfor filmens mange nye og gamle kvaliteter i selskap med Sjeik Ben Redic Fy Fazan og hans livvakt og privatsjåfør Emanuel Desperados, Rudolf Blodstrupmoen og hans synske medhjelper Mysil Bergsprekken, pluss alle de andre herlige Aukrustfigurene.

Et stjernelag av norske skuespiller har gitt stemme til figureren: Wenche Foss , Leif Juster, Toralv Maurstad, Helge Reiss, Frank Robert, Kari Simonsen og Per Theodor Haugen

Regi: Ivo Caprino

Forfatter: Kjell Aukrust

Kjøp filmen på DVD (CDON)

Caprinos Eventyrlige Verden Samleboks (8 Disc) (CDON)

Caprinos Eventyrlige Verden Samleboks (8 Disc) (Bokkilden, i skrivende stund er den en 100 lapp billigere her enn hos CDON)

Caprinos Eventyrlige Verden Karius og Baktus

Gutten som kappåt med trollet

Askeladden og de gode hjelperne